työpaikan herkkuja

                                     uusi         Pappilan hätävara 

                                                      Raaka-aineet
                                             2 dl pehmeää maustamatonta rahkaa ( 2,5%rasvaa) 
                                                              2 dl vanilja rahkaa
                                                           1/2 tl vaniljasokeria
                                                          4 dl kotimaisiamansikoita tai vadelmia
                                                            
                                                             4-6  dl kaura tai grahamkeksejä tai 3-4 kuivakakunpalaa
                                                                                       

                                                                                   valmistus ohje  
                 
                              

                                          1 Jos marjat ovat pakastettuja, anna niiden sulaa kohmeisiksi ja puolita.



                                                       2 murenna keksit tai kakkupohja mureaksi muruksi




               3  Sekoita rahkat ja mausta halutessasi vaniljasokerilla. Annostele jälkiruuan ainekset      kerroksittain annoskulhoihin.






        siinäpä uusi  pappilan hätävara








ravinto sisältö

Energiaa   154 kcal
 
rasvaa        6 g
 
joista tyydyttynyttä rasvaa 2,9 grammaa
 
hiili hydraatteja 18 grammaa
 
joista sokeria 13 grammaa
 
kuitua 1gramma
 
proteinia7grammaa
 
suolaa o,3 grammaa  



     gluteeniton    britakakku 

                       pohja


               150gPirkka meijerivoita.


                           1 1/2dlsokeria.

 
                      4kananmunan keltuaista 

               2 1/2dlPirkka gluteenitonta jauhoseosta.

                               2tlleivinjauhetta

                                 1 1/2dlmaitoa. 

                                      marenki  

                        4 kananmunan valkuaista.

                                         2dl sokeria.

                                             täyte  

                             4 dl pirkka vispikermaa 


                                  2rklfariinisokeria.


                           1-2tlPirkka vaniljasokeria. 


n. 7dl(2 ps/à 200 g)Pirkka herukkasekoitusta (pakaste
                                tai
 
tuoreita puna- ja mustaherukoita. 
 
                            valmistus  30-60 min
 
 1 Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
 
  2 Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
 
 3 Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
 
 4 Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
 
 5 Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja ripottele pinnalle 3/4 marjoista. Pakastemarjat saavat olla kohmeisia. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 







 







 
 
 
 
                                                    
                   

                                     

                                     
                                     

                                      

                   


                                               




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

aamiaisen valmistus

peruna rieska

Rosamunda peruna