työpaikan herkkuja
uusi Pappilan hätävara
Raaka-aineet2 dl pehmeää maustamatonta rahkaa ( 2,5%rasvaa)
2 dl vanilja rahkaa
1/2 tl vaniljasokeria
4 dl kotimaisiamansikoita tai vadelmia
4-6 dl kaura tai grahamkeksejä tai 3-4 kuivakakunpalaa
valmistus ohje
1 Jos marjat ovat pakastettuja, anna niiden sulaa kohmeisiksi ja puolita.
2 murenna keksit tai kakkupohja mureaksi muruksi
3 Sekoita rahkat ja mausta halutessasi vaniljasokerilla. Annostele jälkiruuan ainekset kerroksittain annoskulhoihin.
siinäpä uusi pappilan hätävara
ravinto sisältö
Energiaa 154 kcal
rasvaa 6 g
joista tyydyttynyttä rasvaa 2,9 grammaa
hiili hydraatteja 18 grammaa
joista sokeria 13 grammaa
kuitua 1gramma
proteinia7grammaa
suolaa o,3 grammaa
gluteeniton britakakku
pohja
150gPirkka meijerivoita.
1 1/2dlsokeria.
gluteeniton britakakku
pohja
150gPirkka meijerivoita.
1 1/2dlsokeria.
4kananmunan keltuaista
2 1/2dlPirkka gluteenitonta jauhoseosta.
2tlleivinjauhetta
1 1/2dlmaitoa.
marenki
4 kananmunan valkuaista.
2dl sokeria.
täyte
4 dl pirkka vispikermaa
2rklfariinisokeria.
1-2tlPirkka vaniljasokeria.
n. 7dl(2 ps/à 200 g)Pirkka herukkasekoitusta (pakaste
tai
2 1/2dlPirkka gluteenitonta jauhoseosta.
2tlleivinjauhetta
1 1/2dlmaitoa.
marenki
4 kananmunan valkuaista.
2dl sokeria.
täyte
4 dl pirkka vispikermaa
2rklfariinisokeria.
1-2tlPirkka vaniljasokeria.
n. 7dl(2 ps/à 200 g)Pirkka herukkasekoitusta (pakaste
tai
tuoreita puna- ja mustaherukoita.
valmistus 30-60 min
1 Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
2 Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
3 Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
4 Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
5 Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja ripottele pinnalle 3/4 marjoista. Pakastemarjat saavat olla kohmeisia. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.
Kommentit
Lähetä kommentti